dinsdag, 18 februari 2020
  • Slide 1

Diaconie

Diaconie van de Hervormde gemeente te Kollumerzwaag
RSIN (fiscaal nummer): nog niet bekend.
Contactadres
Naam ANBI: Hervormde gemeente te Kollumerzwaag
Telefoonnummer (facultatief): 0511-443469 (scriba)
RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend
Website adres: www.nhgkollumerzwaag.nl

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres: Foarwei 139
Postcode: 9298 JG
Plaats: Kollumerzwaag

Doelstelling
De diaconie in de Nederlands Hervormde gemeente te Kollumerzwaag deelt de visie op het diaconaat, verwoord in de Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland: “De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen van wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.” Deze visie is nader uitgewerkt in het beleidsplan 2012-2016.
Beleidsplan
Het beleidsplan van de Protestantse Kerk Nederland, waartoe onze hervormde gemeente behoort, kunt u vinden via deze link:
Beleidsplan Protestantse Kerk in Nederland
Bestuurssamenstelling
De diaconie wordt bestuurd door het College van Diakenen, bestaande uit in elk geval een voorzitter, secretaris en penningmeester. De diaconie wordt in zaken van vermogensrechtelijke aard vertegenwoordigd door voorzitter en secretaris tezamen.
Beloningsbeleid
De diaconie heeft geen werknemers in dienst. Alle werkzaamheden gebeuren door vrijwilligers.
Activiteiten
De vele activiteiten die plaatsvinden worden regelmatig gepubliceerd in het kerkblad Tsjerkepraat en op de website van de kerkelijke gemeente.
Financiële-verantwoording
De begroting en jaarrekening van de diaconie van de Nederlands hervormde kerk in Kollumerzwaag zijn openbaar en worden samengevat gepubliceerd op de website. Deze stukken zijn op de website te vinden op de pagina: nieuws uit het CvD (dat weten wij als diaconie niet, maar Sije van der Meulen ongetwijfeld wel.